Излезе списък с най-красивите актьори в света. Секссимволите са избрани чрез прилагането на т. нар златно сечение за красота, използвано от древните гърци.

На върха на класацията е Робърт Патинсън, когото скоро ще видим в костюма на Батман. Чертите му - очи, вежди, нос, устни, брадичка, челюст и форма на лицето, се доближават на 92,15 % до златното сечение за красота, което е мярка за физическото съвършенство. Единствено устните му са малко по-тънки от необходимото, предава Dariknews.bg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on



На второ място се нарежда звездата от „Вещерът“ Хенри Кавил с 91,64 % благодарение главно на челото си. Трети е Брадли Купър с 91,08 %. При него разположението на очите е голям плюс, както и устните и брадичката. Носът и формата на лицето обаче са намалили резултата му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bradley Cooper (@bradleycooper__original) on

Брад Пит е четвърти в подредбата с 90,51 %. Неговите очи са разположени идеално, но носът е далече от съвършенството. Пети е холивудският ас Джордж Клуни с 89,91 %. Топ 10 се допълва от Хю Джакман, Дейвид Бекъм, Идрис Елба, Кание Уест и Райън Гослинг. Класацията е направена с най-нови методи за компютърно картографиране от козметичния хирург д-р Джулиън де Силва, който ги използва в работата си. Припомняме, че наскоро хирургът обяви Била Хадид за най-красивата жена в света.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on