Холивудският актьор Робърт Патинсън разкри, че невинаги се доверява на своя агент, когато става въпрос за преследване на дадена роля.

„Не ми е кеф да се мотая и да чакам агента ми да ми звънне. Предпочитам сам да гоня филмите си, защото познавам вкуса си, знам най-добре кой филм е за мен", обясни звездата от „Здрач” пред сп. ОК!

За да застане пред камерата за новия филм на братята Бен и Джош Сафди - Good Time, Патинсън бил готов дори да се включи в екипа, отговарящ за кетъринга по време на снимките. Бившият на Кристен Стюарт разкри, че предлагал на режисьорите да сервира на сета, за да успее да им докаже, че е най-подходящият актьор за ролята на обирджията Кони Никас.

"Обожавам филма им Heaven Knows What и още щом го видях, знаех, че искам да се опитам и да се срещна с тях с надеждата да ми позволят да работя с тях по следващия им проект”, допълни още Патинсън.

Good Time направи фестивалната си премиера в Кан тази година, откъдето получи позитивни отзиви от критиците. Специалисти предвещаха, че Патинсън ще е сред актьорите с реален шанс за „Оскар” догодина, а лентата си тръгна и с награда за най-добър саундтрак. Сюжетът на продукцията представя събитията в живота на престъпника Кони Никас, който се готви да извърши банков обир със своя брат. Трилърът се очаква да се появи по кината в средата на август.