Род Стюарт е пристрастен към стероидите, въпреки че от тях мъжкото му достойнство намалява.

Певецът призна, че вземал стероиди, за да успокои гласните си струни преди концерт, но те имали множество вредни странични ефекти, включително навалявали размера на мъжкото му достойнство.

"Разочаровах себе си по време на турнета в края на 80-те години, когато бях пристрастен към стероиди. В онези дни нямахме слушалки в ушите си, а групата ставаше все по-шумна и по-пияна и аз постоянно претоварвах гласа си. Стероидите намаляваха подуването на всякакви мембрани и трябваше да ги вземам, когато имах концерт, а не можех да пея", разкрива Стюарт в интервю за списание "Моджо".

Въпреки ползите за гласа му, 68-годишният рокаджия, който е женен за модела Пени Ланкастър, признава, че стероидите го карали да се подува и водели до по-сериозни последици, тъй като страдал от вътрешни кръвоизливи.

"Стероидите те правят дебел и подут, не можеш да спиш и ставаш много раздразнителен. Те са един от най-ужасните наркотици в света. Една вечер на сцената в Шефилд си помислих, че съм в кухнята с мама, защото стероидите бяха пробили дупка в стомаха ми. Имах вътрешен кръвоизлив и халюцинирах. Какво ли си е помислила публиката!", споделя още музикантът.

Род, който се пребори с рак на щитовидната жлеза, продължава да използва стероиди "веднъж в годината" преди особено труден концерт, но усеща последиците дни наред.

"Продължавам да ги използвам веднъж в годината, ако имам сериозни проблеми. Те ми помагат да изнеса концерта, но си плащам цената за това. Не мога да пея една седмица", разкрива Стюарт, пише БГНЕС.