Британският певец Род Стюарт поднесе „най-дълбоки извинения“ за това, че се е снимал във видео, което бе прието за пародия на ислямистка екзекуция.

На кадрите, появили се в социалните мрежи, музикантът изобразява обезглавяване – снимки на подобни екзекуции публикува Ислямска Държава, съобщава Би Би Си.

Но 72-годишният певец заяви, че неговите действия са били изтълкувани неправилно. Род Стюарт твърди, че той и съпругата му Пени Ланкастър са изобразявали сцена от „Игра на тронове“, веселейки се преди концерт – част от световното турне на певеца в момента.



Пени Ланкастър вече премахна видеото от профила си в „Инстаграм“. В клипа, освен семейството на Стюарт, участват и няколко техни приятели.

„Ние просто се забавлявахме преди шоуто: отначало пресъздавахме прочутата снимка на „Бийтълс“ от обложката на албума Abbey Road и спонтанно преминахме към сцена от „Игра на тронове“. Разбирам защо видеото бе разбрано неправилно, и поднасям най-дълбоките си извинения на всички, които са се почувствали оскърбени.“

На вече премахнатия запис се виждало как Род Стюарт води приятелите си по пясъчните дюни, после застава зад 45-годишната си съпруга, която е на колене, и прекарва ръка по шията ѝ.