Някои от по-известните представители на българския шоуелит печелят много, но и харчат твърде много. Повече за всякакви капризи и по-малко за нещо смислено, както често признават те самите.

За да поддържат все пак добър стандарт на живот, както и да осигурят старините си, те инвестират немалка част от спечелените пари в недвижими имоти в страната и в чужбина.

Въпреки кризата известните лица от телевизионния екран са готови да се ограничат от някои свои излишни харчове, но да понатрупат малко състояние, за да го вложат по-късно в изгодни сделки. Първа крак за покупка на недвижим имот в чужбина повлече поп фолкпевицата ДесиСлава.

Русокосата изпълнителка си закупи апартамент в Испания още по времето, в което цените на жилищата пълзяха само и единствено нагоре. „Тогава и сумите, които получавахме по участия бяха доста по-високи. Освен това бях решила да съчетая полезното с приятното – да пробия и на испанския пазар. Затова трябваше да имам все пак къде да живея за един по-продължителен период от време”, призна миньонката. След няколко години певицата изчисли, че поддръжката на недвижим имот в чужбина й отнема доста повече от заделените средства за разходи.

Освен това не можела да го наглежда непрекъснато през целия период от годината. Затова красавицата обяви жилището за продан. По-късно интересът на участничката във втория сезон на „ВИП брадър” се пренасочи към пазара на недвижимости отвъд океана – в САЩ. Изпълнителката живя година там, тъй като бе женена за български емигрант. По-късно след развода се върна отново в Щатите, за да направи няколко големи турнета.

Още преди ДесиСлава да открие очарованието на свободния и организиран живот в САЩ, къща там си купи и бившият съпруг на водещата на „Море от лбов” Наталия Симеонова – Денис Ризов. Още в първите години след демокрацията новото семейство поживя отвъд океана и дори Денис започна бизнес там – внос и износ. Той останал очарован от град Тампа в слънчевия щат Флорида и без колебание, след като се позамогнал, купил имота. „И до днес поне два месеца от годината прекарвам там. Сложил съм си във всяка стая големи телевизори и гледам понякога две програми наведнъж. Престоят ми в Щатите ме зарежда с енергия и въобще се чувствам нормален човек”, признава дългокосият музикант, който наскоро се върна отново оттам.



Само преди два-три месеца друг шоумен – Слави Трифонов, осъществи една от детските си мечти – да си купи къща в Америка. Заради сериозния спад на цените на имотите на другия континент водещият на шоу по Би Ти Ви най-накрая се нави да стане собственик и се сдоби с луксозна къща за около 200 000 долара с много екстри – басейн, два гаража, три спални. Дългия изобщо не е притеснен от солените данъци в САЩ, тъй като налогът за собственост върху недвижимо имущество е близо 1,5 на сто от стойността на имота и се плаща всяка година. Отделно застраховката е голяма – отново в размер на около 3 000 долара и се изчислява върху сумата, на която е закупено жилището. Слави Трифонов е наел и фирма, която всеки месец се задължава да подрязва храстите около дома му, защото в противен случай законодателството предвижда солени глоби. „Само там мога да се уединя и да не ме спират постоянно разни навлеци по улиците”, коментира пред свои приятели учиндолският ерген. Гологлавият водещ закупил къщата празна до ключ и дори успял да я обзаведе за отрицателно време. За разлика от родината си, той се изненадал, че в Америка имотите се продават с вградени кухненски уреди в тях. Още по-изумен останал от това, колко по-евтин е животът в Америка в сравнение с този в България. Много му харесало и това, че в Съединените щати брокерите не взимат комисиона от купувача, а само от продавача.

И друг водещ, но на Нова телевизия – Ники Кънчев, се сдоби с имот зад граница. Роденият в Червен бряг шоумен, пък избра за свой пристан извън родината съседна Гърция. Мястото е близо до Халкидики в не много популярното селце Каливес. Домът на семейство Кънчеви се намира само на 400 метра от морето.



Апартаментът е мезонет, голям около 120 квадратни метра и цената, която платил по-миналата година водещият на „Стани богат” и „Биг брадър”, е около 120 000 евро. Тази година заради световната финансова криза и проблемите вътре в страната, цената на жилището паднала почти с 50 000 евро. „За тази сума можех да си купя още един по-малък апартамент”, жалва се Ники Кънчев. В момента фамилията отмаря в гръцкото си жилище, без да се притеснява изобщо от разни навлеци и папараци.

С луксозно жилище в Дубай пък изведнъж се сдоби, и то без да извади един лев от джоба си, направо „по сметка”, продуцентът Нико Тупарев в момента, в който се ожени. Апартаментът по документи всъщност е собственост на заможните родители на неговата съпруга, но се ползва най-вече от младото семейство. Всички те се вдигат и поне един месец през лятото отдъхват на екзотичното място.

източник: БЛИЦ