Актьорът Владимир Карамазов запали по гмуркането и колегите си Деян Донков и Юлиан Вергов.

Тези дни триото, чийто талант крепи афиша на Народния театър, беше в Созопол.

Градът е сборище на дайвърите в България и всеки мераклия за подводни приключения в Черно море рано или късно минава от там. Карамазов изкара курсове за водолаз още миналата година и повлече плавник за колегите си.

„Вергов и друг път се е гмуркал, но сега изкара курс. Деян Донков – също. Справят се много добре, Владо вече е към напредналите”, каза инструкторката им Христина Димитрова.

Любителите водолази се гмуркат край остров Свети Иван, където е потопен корабът „Пионер”. Плавателният съд с многозначително име е исторически – с него Тодор Живков ходел да риболовства. Сега служи за тренировки на начинаещи гмуркачи.

Самата инструкторка също е интересна фигура – участва във втория сезон на „Сървайвър”, но не оцеля много дълго в шоуто. Успява обаче да работи добре с хората на шоубизнеса – сред най-известните й ученици са певиците Алекс Раева, Нина Николина, Вики Терзийска от „Мастило”.



Приятелката на Деян Донков – моделът Кристина Милева, също открива красотата на морското дъно под зоркото око на Димитрова. Инструкторката е категорична, че под водата няма знаменитости – всички са равни. "Никой не предявява претенции. Слушат задълбочено и се стремят да изпълнят всичко."

източник: "Монитор"