Росица Пейчева публикува в социалната мрежа ексклузивни снимки от звукозаписното студио, където завършва работата върху песните от новия си албум, който ще се казва “Родопска милувка”.

По думите на красивата народна певица бъдещият й проект ще бъде изцяло родопски. Росица Пейчева се довери за модерните аранжименти на по-голямата част от песните на Димитър Петров. За цялостното оригинално звучене на песните в албума голям принос има и тонрежисьора Огнян Тодоров.



Фолклорната изпълнителка е подготвила една специална изненада за своите почитатели като единствено разкри, че за невероятния краен резултат е получила подкрепата на проф. д-р Костадин Бураджиев, който е заместник ректор на АМТИИ - Пловдив. Всички народни инструменти в албума - гъдулка, гайда, тамбура, кавал и акордеон са изсвирени от едни от най-добрите музиканти, всички преподаватели в Музикалната академия в Пловдив.



Със сигурност истинска наслада за меломаните ще бъде и една невероятна “родопска милувка”, в която звучат само гайда, ручило и гласа на певицата. Любопитен факт е, че освен известният гайдар Петър Янев, в новия албум се чуват гласовете на гайдите и на неговите синове Христо и Стоян, които също са невероятни музиканти. В средата на месец юли е планирано видеозаснемането и на останалите песни от албума “Родопска милувка”.

Източник и сн.: Planeta.tv