Единият от създателите на “Пинк Флойд“ Роджър Уотърс заяви, че предстоящата му нова продукция на “Стената“ ще има по-широко значение, отколкото преди 30 години и припомни, че собствената му несигурност е в основата на оригиналната концепция.

67-годишният Уотърс заявява пред списанието “Rolling Stone“, че няма начин легендарната група да се събере отново за ново турне, предаде БГНЕС.

Уотърс, основен автор на песните на британската рок-банда започва юбилейно турне по повод 30-та годишнина и продукция на “Стената“ в Торонто в сряда с пълен състав и нова продукция на знаковата рок-опера, посветена на изолацията.

Турнето, което носеше името на албума от 1979, превърнал се в един от петте най-продавани албуми на всички времена започна най-напред в Лос Анджелис през септември 1980.

Новото турне се очаква да включва повече от 30 дати в Северна Америка от септември с очаквана европейска част през 2011.

“В основата си това е същото шоу, но с по-широко значение“, заявява Уотърс пред музикалното списание в интервю за петъчното му издание.

Припомняме:

“Пинк Флойд“ се разделиха през 1985 и Уотърс започна солова кариера. Той се присъедини отново към членовете на бандата Ник Мейсън, Ричард Райт и Дейвид Гилмор за изпълнение на концерта Live 8 в Лондон през 2005. Райт почина от рак през 2008.

Снимкa: Getty Images/ Guliver