България е първата държава от Евровизия 2022, която представи песента си за конкурса през следващата пролет. Така, групата Intelligent Music Project официално откри сезона на музикалното събитие.

Бандата, която ще представи страната ни начело с чилийския певец Рони Ромеро, представи парчето си Intention през уикенда и вече се радва на комплименти от страна на феновете на конкурса. Песента ни връща към рока от 80-те, като именно жанра и носталгичната нотка в него се радват на голям интерес от страна на меломаните.

Въпреки добрите отзиви досега, букмейкърите не изглеждат толкова оптимистично настроени относно представянето на България в Торино догодина. Според сайта Eurovision World, който представя обобщена информация за шансовете на всяка от държавите, към момента ние се класираме последни. Важно е все пак да се отбележи, че последно коефициентите на букмейкърите са били променяни преди официалната премиера на Intention. Това означава, че е много вероятно страната ни все пак да получи разместване в класацията в следващите дни. Към момента за победител е спрягана Швеция.