Следващата седмица „Черешката на тортата“ се качва на машината на времето. Шеф Манчев поставя задача на звездите да представят меню от конкретно десетилетие на миналия век, като допълнително условие е подходящ за епохата дрескод. Участниците са с един повече, заради присъствието на близначките Елена и Стефания, предизвикали фурор с участието си в „Игри на волята“, а в петте вечери ще видим необикновени рецепти, емоционални изповеди и великолепен стайлинг.

Старт на кулинарната седмица в понеделник поставя дерматологът д-р Радина Денкова. Домакинята пренася компанията с финес в 20-те години на миналия век. Във втората вечер ще мирише не на газ от котлоните, а на бензин. Рокери отвличат участниците по поръчка на домакина, който организира истинска американска вечер за своите гости. Актьорът Веселин Плачков ще подходи творчески към приготвянето на храната, а на масата ще има и емоционални изповеди.

Бас китаристът и вокал на група „Акага“ – Красимир Куртев пренася компанията в 30-те години на миналия век в България. Краси посреща гостите си в китната Копривщица, а софрата е отрупана с вкуснотии и алкохолни напитки от различни краища на страната. Автентичните народни носии, с които са облечени звездите, придават допълнителен чар на тази носталгична, романтична и емоционална вечер..

Телевизионната водеща Анна Ангелова, решава да потопи гостите в 60-те години, при това в царството на кулинарията - Италия. Вдъхновена от шедьовъра на Федерико Фелини „La dolce vita“, Ани именува своята вечер „храна и кино“, като посреща звездите в подходяща атмосфера и приготвя чудесна вечеря. Ще видим защо близначките почти заспиват на масата и как Веселин Плачков си урежда интервю при Ани почти без право на отказ от нейна страна.

Ако обичате Карибите и мечтаете да отидете там, не пропускайте петъчния епизод. Елена и Стефания от „Игри на волята“ се впускат в приключението, озаглавено „Хавана през 50-те“. Двете блондинки смело се захващат с приготвянето на доста ексцентрично меню, а колумбийската супа с кокоши крак докарва до ужас една от звездите. Завършекът е характерен - ром, пури, танци и много веселба.