Британците още чакат сватбената рокля на бившата Кейт Мидълтън и настояща херцогиня на Кеймбридж да бъде изложена на "всенароден показ", но в Китай вече се готвят да изработят нейно копие и да го пуснат в продажба срещу по-малко от 300 долара, съобщават местните медии.

Китайските дизайнери и производители на сватбени аксесоари чакаха кралската сватба не просто от любопитство.

"Откакто се заговори за булчинската рокля, ние внимателно следяхме всякакви съобщения на тази тема", заявява пред в. "Чайна дейли" собственичката на онлайн-магазин за сватбени рокли.

Според младата бизнесменка Чън Сумяо още в момента, когато стана известно името на дизайнерката, моделиерите, работещи за нейния магазин, започнали активна работа.

Скицата на роклята и предложението за продажба се появиха на сайта на магазина още в деня след тържественото събитие в Лондон.

Според Чън Сумяо китайското копие на модното бижу ще бъде готово след 4-5 седмици, но собственичката на магазина вече приема поръчки.

*Кейт Мидълтън (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Роклята заедно с булото ще струва 1800 юана (277 долара). Според персонала в онлайн-магазина на г-жа Чън много бъдещи младоженки са се отказали от предишни поръчки, за да облекат роклята на херцогинята на Кеймбридж, пише БГНЕС.

*Кейт Мидълтън (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver