Филипа Мидълтън, 27-годишната по-малка сестра на херцогинята на Кеймбридж Катрин, вървеше неотлъчно след нея по време на кралската сватба, но вместо да се превърне в нейна сянка, тя направо я засенчи.

Роклята на Пипа не бе като за шаферка, а направо като за булка, ако кралската сватба беше между простосмъртни.

Според последните проучвания се оказва, че дизайнери по целия свят са затрупани с поръчки за булчински рокли, които да следват модела не на сватбения тоалет на херцогинята на Кеймбридж Катрин, а този на шаферската рокля на сестра й Пипа.

*Кейт и Пипа

"Изобщо не сме очаквали интересът към роклята на Пипа Мидълтън да надмине този към тоалета на Катрин. Хиляди момичета искат да се омъжат не с пищната рокля на херцогинята, а с тази на сестра й. Едва смогваме да изпълним всички поръчки", издали пред британски таблоид дизайнерите на една от модните къщи.

"Роклята на Пипа си беше напълно булчинска, но й стоеше разкошно. В момента, в който я видяхме, си казахме, че непременно трябва да изкопираме модела, защото беше страшно красив и бляскав. Търсенето на копия на одеждата на Пипа е толкова голямо, че сме поръчали няколко стотин бройки, които много я наподобяват", похвалили се от друга булчинска къща във Великобритания.

Пипа, както е галеното име на красавицата, предизвика гигантско цунами от въздишки сред събралите се близо милион зяпачи на церемонията в Лондон с елегантната си бяла рокля, подчертаваща перфектната й фигура, пише blitz.bg.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Снимки: Getty Images/ Guliver