Роксана дава пример как сръбската звезда Драгана Миркович е приета от публиката само и единствено заради песните, които прави, а изявите ѝ на концертната сцена са толкова емоционални, без оглед на това на колко години е и има ли промяна в стила ѝ или няма.

"Слаби ли сме, дебели ли сме. Аз съм певица, не съм манекенка. Не мога да бъда и красива, и пееща. Кога ще се промени българина, кога ще погледне с други очи? Една музика е такава, каквато ние я създаваме, каквато ти я слушаш и я виждаш" - обяснява певицата и подчертава, че се чувства истинска българка, въпреки ромския си произход и никога не дели публиката по етнос.



"Ок, не харесваш Роксана, не я слушай, не влизай там, не плюй, няма нужда. Дадена певица се е постарала, тя си е дала труда, енергията, всичко, за да излезе една песен на бял свят. Излиза една песен и на първите 5 минути: "Боза!". Не мога да си ги обясня тези неща. Искаме да бъдем като другите, ама няма да бъдем. Ние самите не искаме да се променим" - каза изпълнителката на "Пайнер" в "Открит микрофон".

Роксана сподели ,че има желание да прави повече песни, които да са стилни и с дълбоки,с вълнуващи текстове, но от опита, който има е твърдо убедена, че трудно биха могли да станат големи хитове.

"В Гърция хората правят концерти със супер стойностни песни. Ако у нас всички правим такива песни, ще се променим. Ето за песен като "За всеки има ангел" не говорим чак толкова, защото не сме стойностни. Такава ни е публиката" - признава тя.