"Господ ми спаси живота от атентатите в Брюксел! Страх ме е, че може да загина в такъв атентат! Моля се всички българи по света да бъдат живи и здрави." С тези насечени изречения и сериозна уплаха в гласа фолк певицата Роксана коментира атентата в белгийска столицата.

Изпълнителката се разминала буквално за няколко часа от най-страшната драма в живота си, като взела съдбоносното решение да се прибере по-рано в България, пише Blife. През уикенда Роксана гостувала в Брюксел, където имала професионални ангажименти.

"Разговарях с човека, който организира участията ми, и той ме посъветва да се наспя хубаво и едва тогава да пътувам за България. Някаква сила ме накара да тръгна веднага, макар да бях много уморена", разказа Роксана.

Фолк певицата буквално не е на себе си - разстроена е, плаче, когато си спомни, че е била в Брюксел малко преди атентата, и се чувства ужасно за жертвите на терористичния акт.

"Благодаря на Господ, че успях да се прибера жива и здрава. Бог ме е пазил в тези моменти и затова съм му изключително благодарна. Нека Господ така да пази и всички българи по света. Аз съм много организиран човек, но в момента мислите и изказванията ми са много разпилени... Не мога да пресъздам какво усещам... Ужасно е", каза още хитовата изпълнителка.



Роксана има ново планирано участие в Брюксел на 26 март (събота), но е категорична, че няма да пътува за белгийската столица, защото се страхува за живота си.

На следващия ден трябва да гостува в италианската столица Рим, но тепърва ще решава дали е в емоционално състояние да изпълни поетия ангажимент.

Освен това почти целия месец април ще бъде в Германия, което допълнително я кара да се чувства притеснена.

"Вече обмислям варианти да пътувам за участия в чужбина с личния си автомобил. Много по-бавно и изморително ще е, но ще се чувствам далеч по-сигурно. Разстроена съм за всички жертви и техните роднини", добави фолк певицата.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук