Ромските изпълнители в „Гласът на България“ Роксана и брат й Радо, чиято майка почина неотдавна в нелеп инцидент след бурята в родния им град Кнежа, споделиха, че са били много близки с нея.

„Аз бях най-близък с майка ни. Тя ме е родила на рождения си ден и имам много специална връзка с нея“, разказа Радо в "Тази сутрин", пише bliasak.bg.

Роксана пък сподели, че няма момент, в който да не мисли за нея. Певицата даже е решила да й посвети песен и вече е получила от свои фенове уникални текстове, от които й е много трудно да избере само един.

Роксана и Радо признаха, че баща им е бил човекът, който най-много ги е насърчил да продължат участието си в шоуто, след трагедията в семейството им.

„Той също е музикант и цял живот е на сцената. Посъветва ни в никакъв случай да не се отказваме, защото ако се откажем, това няма да ни помогне да върнем майка си“, разказа Радо.

*Радослав (Д)

Двамата се изявяват в конкурентни отбори, като Радо е при Кирил Маричков, а Роксана – в тима на Ивана.

Снощи, на първия голям концерт на живо пяха отборите на Миро и Ивана, а Роксана бе спасена с убедителен вот от зрителите на bTV. На Радо му предстои същата изява в следващия голям концерт, в който един срещу друг ще се изправят отборите на Кирил Маричков и Мариана Попова.

Радо и Роксана разказаха за страстта си към коренно различните стилове музика. Докато той от малък се е запалил по метъла, тя пък слушала ромската звезда Джан Север, а след това Софи Маринова. Двамата имали само един касетофон и непрекъснато се карали кой да го вземе.

Освен Софи, Глория също е била идол на Роксана:

„Още на 6-7 години осъзнах, че искам да пея. Представях си сцена, много хора, микрофон, как нося къси рокли, токчета. Исках да изглеждам точно като Глория. Имах всички нейни албуми, много я слушах.“

*Роксана