Роксана от „Гласът на България” възнамерява да върне истинското си име.

Певицата от ромски произход се подвизава в шоуто с псевдонима си, даден й лично от Слави Трифонов при участието й в „Стани попфолк звезда”, пише kliuki.bg.

След като майка й почина неотдавна при нещастен случай, гласовитата ромка мислела да си върне името, дадено й от родителката.

„Мама ме е кръстила Антоанета и много харесваше това име. Вкъщи всички ми викаха Тони. Аз го промених, за да звуча по-сценично. Но може би й дължа жеста пак да съм си Антоанета” – споделя Роксана.

Заради неочакваната загуба певицата и нейният брат Радослав, който също участва в шоуто в отбора на Кирил Маричков, обмисляха възможността да се откажат от надпреварата.

След дълги размисли и безутешен плач двамата решиха да останат за радост на техните почитатели. Роксана не крие, че й е било изключително трудно да излезе на сцената и да пее след смъртта на майка си.

„Мама има намеса в това, колкото и невероятно да звучи. Може би тя ми е дала силата да се кача на сцената и да изпея песента” – вярва 25-годишната Роксана, която след това изпълнение стана любимка на зрителите и има сериозни шансове да отиде на финал.

Вижте фотогалерия:

Снимка: Bulphoto