В новия брой на “Автограф” гостува Роксана. Певицата споделя, че никога не е залагала на скъпи видеоклипове, откакто е във фирма “Пайнер” и никога не я е блазнило това да парадира по някакъв начин с финансови възможности.

“Живеем в много тежко време и колкото сме по-обрани, толкова по-добре. Според мен на хората им тежат хонорарите ни, пък камо ли някаква показност. За мен не е важно да залагам на скъпи проекти. Важното е да ти е хубава песента и да ти я пеят хората”, казва тя.

Роксана не е решила с какви песни ще продължи оттук нататък своята кариера. Знае обаче, че е дошъл момента, в който иска да заложи на стойностните текстове и песни.

“Едно е сигурно, няма как Роксана да се появи и да няма кючек. Аз съм певица, която носи ориенталското в себе си. Като цяло ще предлагам такава песен един път в годината, като ще се постарая да е добра, за да се слуша доста време. Но като цяло искам вече да заложа на по-различни проекти. Да, разбирам това, че живеем в едно време, в което трябва да бъдем модерни. Но на нас дори ритъма вече ни е един и същ на всички, гоним се една друга, което мен ме натовари някак си за всичките тия години. С риск да бъда крайна и груба, но честна, ще кажа, че има колеги, на които дори не слушам песните, защото знам какво ще чуя. Дотолкова вече ме е натоварило това и като ритъм, и като бийт, и като текст. Ние трябва да бъдем различни. Всеки си носи своята аура в себе си, без значение колко човека сме в бранша. Така че аз мисля да работя в тази насока. Който ме харесва и обича моите песни, ще слуша това, което аз поднасям, а не това, което някой ме е накарал да изпея, само защото е модерно”, споделя певицата.



На въпроса на водещата Галя Димитрова защо се стигна до тук Роксана отговаря, че според нея като цяло музиката се командва от певци, които не могат да пеят.

“Страдам толкова, защото аз съм се родила певица от първата секунда на моя живот, живея с музиката и ще умра с нея. Може би ме боли от това, че спряха да се правят стойностни песни и се лансират хора, които нито са певци, нито имат някакви данни. Това са хора, които нямат представа от музика. И затова се чувствам зле. Как може такъв “певец” да те докосне с нещо, което всъщност не е пеене и да се чувства по-велик от истинските певци. Не мога да си ги обясня тези неща и може би затова ми е толкова болно, дори ставам агресивна на тази тема. Затова ще си следвам моя път. Аз имам път, който ми е дал Бог. Аз не съм се появила случайно. Така че колкото и тръни да има по него, ще ги тъпча и ще продължавам”, казва още Роксана в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv