Звездата на Роксана изгря от ефира на Би Ти Ви, където красивата певица извиваше глас първо в „Стани фолк звезда" - проекта на „Шоуто на Слави", а няколко години по-късно завърши успешно като финалист и в популярното риалити „Гласът на България".

Певицата е сред малцината излезли от тв формати и успели да се трансферират в гиганта „Пайнер". В последно време името й е все по-често замесвано в скандали - от голи снимки до сензационна връзка с Николай Бареков. Каква е истината, решихме да потърсим самата Роксана.

- Кариерата ти започна от конкурс в „Шоуто на Слави"...
- Да, липсва ми в някаква степен екипът на Слави и най-вече „Ку-ку бенд". Истината е, че с него не съм имала никакви договорни отношения да работим заедно, да градя кариера. Той ме е продуцирал в две свои предавания - „Стани фолк звезда" и „Гласът на България", където бях финалист. Там се научих на професионализъм. Слави винаги ми е показвал, че към мен има по-различно отношение спрямо всички други певци, които са минали през кастингите му.



- Какво е мнението ти за разигралата се драма по случай честването на 25 години от създаването на „Пайнер"? Първоначално бе обявено, че концертът ще се проведе в Античния театър в Пловдив, но впоследствие кметът го отмени.
- Покрай скандала изпратих SMS на шефа си: „Не е било писано и няма как да спрем злобата на хората, тя е всеки ден и навсякъде". Осъзнала съм едно за тези 4 години - щом хората злобеят, значи има за какво. Жалкото е, че Митко Димитров е изключителен професионалист, единственият продуцент на ниво в България. Убедена съм, че юбилеят на „Пайнер" няма да бъде пропуснат и феновете ще бъдат зарадвани, но на друго място и в друго време.

- В крайна сметка от „Пайнер" решиха да организират единствено народен концерт в Стара Загора. Ти ще вземеш ли участие в него?
- За съжаление, не. За последните 4 години не съм записвала много народни песни. Имам една в дует с Теди Александрова македонската „Чест и доброта", песента е много стойностна и хубава, но нямахме време да се организираме за юбилея, програмата вече е готова. Освен това съм на мнение, че този концерт е за народните изпълнители и нека те изживеят своя ден на голямата сцена.

- След огласяването, че концертът ще се проведе в Античния театър, във фейсбук имаше много негативни коментари, че мястото на чалгата не е там.
- От позицията на човек, който щеше да участва в този концерт, мога да кажа, че бяха подготвени единствено стойности песни по случай юбилея. Факт, много от нас имаме и по-леки парчета, но в крайна сметка това ни е работата - да забавляваме народа, достатъчно тежък и труден живот живеем. Дискотеките в България са пълни, защото се пуска наша музика. Има ли някакво значение дали сме в Античния театър, или не. Да не казвам голяма дума, но най-хубавите ми участия минават в Пловдив, обичам този град, защото публиката е невероятна.

- Твоята кариера започва от риалити предаване. Зрителите обаче са свидетели, че тези формати често носят слава за 3 дни. Ти си наистина от малцината, успели да се доберат до „Пайнер" и да създадете кариера на фона на всички други млади таланти, които остават в забвение употребени. На какво се дължи успехът ти?
- Запомнила съм от баба си, че когато човек се роди с късмет, никой и нищо не може да му попречи. Мисля си обаче, че не става само с късмет, а трябва и глас на първо място, още харизма и човек да бъде себе си. От опита на препатила мога да кажа, че е важно, когато си в едно риалити, да нямаш самочувствие. За мен това е формулата на успеха. Винаги се страхувах от това, което ме очаква, и на всеки концерт, на който пеех, си мислех, че си тръгвам. А се оказваше обратното - оставах и продължавах напред. Човек не трябва да се заблуждава, че е велик. Важно е също да уважаваш останалите, с които се състезаваш. До ден днешен в „Пайнер" никого не чувствам като конкуренция. Няма да забравя как бяха посрещната във фирмата от имена като Тони Дачева и Глория, които се зарадваха много, когато ме видяха за първи път из коридорите на фирмата.



- Замисляла ли си се за дует с някого от колегите си?
- В момента работя по няколко проекта. Съсредоточила съм се върху дует с изключително популярен певец от друга държава, но когато стане песента готова, тогава бих я представила. Композиторът Оцко вече работи по парчето ни.

- Въпреки скандалите, които се заформиха около Оцко, че парчетата му са еднотипни, а част от тях и крадени, ти не се притесняваш да работиш отново с него?
- Никакъв проблем нямам да работя с Оцко. За мен той прави хитове и това е факт. Всеки прави грешки и мисля, че той не е единственият, който е взел отнякъде нещо и е направил песен. Мога да бъда и по-крайна, но ми се ще да си спестя думите към някои колеги, защото на мен не ми хареса това, че го нападнаха. Тази черта в българина е отвратителна. Смятам, че в такива моменти ние като общество на музиканти трябва да се подкрепяме, а не да си правим мизерии един на друг. В крайна сметка какво излезе - българин показа, че песента на Гергана е крадена от палестинска мелодия. Самата палестинска певица не е знаела, че нейната песен е жертва на плагиат, но държавата ни е такава - ако се замислим дълбоко, кой е предал Левски, кой е убил Христо Ботев.

- След музикалните риалитита мина и през „Къртицата", с какви спомени си от там?
- Ох, искам да го забравя и не ми се припомня много. 9 дни изкарах и си тръгнах. Мога само да кажа, че не бях подготвена за това предаване и то не беше моето шоу. Това е риалити за хора, които обичат силните преживявания, на които не им пречи да ядат буболечки, хлебарки и трябва да проявяват някаква сила. Аз примерно бих издържала в „Биг Брадър" - мога да пея в него, да се забавлявам, да покажа каква домакиня съм, какъв човек. Това е риалитито, в което мога да накарам зрителя да се забавлява с мен.

- Преди известно време гръмна скандал, че си била любовница на Бареков.
- За мен Николай Бареков си остава един голям приятел и добър човек, с когото никога не съм имала много близки отношения. Близки приятели - да, но да минем границата на приятелството - никога. Убеждавам се, че в България според хората всеки, който ти стане спонсор, задължително ти става и любовник. Това беше най-голямата дивотия, която съм чела за себе си. Помъчиха се да ме гътнат и за момент успяха да го направят. Чувствах се много зле покрай този скандал.



- А реално каква е истината - той е спонсорирал филм, в който си участвала?
- Нека да започнем от там и да опровергаем всичките тези лъжи. Кога аз съм участвала във филм, виждал ли ме е някой на екран? Отговорът на тези въпроси е не! Работеше по проект, който, за жалост, не се осъществи, тъй като една от спонсорките леко ни излъга и замина за чужбина. Преди известно време ми се обадиха по телефона и ми предложиха главна роля във филм по сценарий на Максим Генчев. Покрай този проект се запознах с Николай Бареков, който искаше филмът да се превърне в сценарий за сериал и да се излъчва по ТВ7. Впоследствие обаче Бареков и Генчев също имаха неразбирателства помежду си и всичко пропадна. Николай единствено стана спонсор на един от клиповете ми към песента „Няма слабо".

- Преди време се появиха твои голи снимки...
- Осъзнавам, че в днешно време все по-малко може да се разчита дори на близки приятели. Факт е, че снимките са мои и че ме снима мъжът ми. Снимките ги имахме трима човека - аз и съпругът ми, оттам насетне сами си вадете изводите.

- Не те е срам от голотата, би ли се снимала за някое списание?
- Не бих приела да се снимам гола, не съм такъв човек. Направихме си майтап и шега със съпруга ми вкъщи. Вечерта, в която той ме снимаше, ме умоляваше 20 минути да направя някаква поза, да бъда по-разчупена, дори той ми каза: „Много си смотана, бъди по-разчупена, май само можеш да пееш"...

- А може ли музикант да храни къща в България?
- Разбира се, че може. Цял живот семейството ми се е хранило само с музика, баща ми е музикант, издържал е три деца и съпруга домакиня. Сега и аз тръгнах по неговия път и няма да е шега, ако кажа, че се грижа освен за семейството си и за родата. Мъжът ми също се занимава с музика, ние само с това се издържаме и не се оплакваме.