Вече цялата страна я познава като Роксана, макар истинското й име да е Антоанета Линкова. С изпълненията си тя разплака зрителите в „Гласът на България”.

Певицата е от ромско семейство от гр. Кнежа. Никога не е мечтала за голяма кариера и слава. Но само преди седмица разплака журито в риалитито с уникалнoтo си изпълнениe. Роксана събра смелост да излезе на сцената и да пее в деня, в който я сполетя голямата трагедия – смъртта на майка й.

Пред нея има два избора – да прекрати участието си или да се мобилизира и да пее. За талантливата Роксана това не е първото изпитание в живота й – пише "България днес", цитира kliuki.bg.

Майка й и баща й са бедни и работят по цял ден на полето. Тя и брат й Радослав, също участник в „Гласът на България”, от малки помагат в изхранването на семейството. Момичето започва да пее от 6-и клас. Открива я ромският оркестър „Кнежа”.

На 15 години се омъжва, на 16 вече е майка на сина си Даниел, а година по-късно е вече разведена. Когато е на 20, ромски барон опитал да я изнасили на един купон. Разминава се на косъм след намеса на полицията.

Артистичният й псевдоним Роксана дава Слави Трифонов, който я протежира. Сега 25-годишната певица е твърдо решена да покаже таланта си в шоуто.

Вижте фотогалерия:

Роксана

Снимки: Bulphoto