Навръх празника Василица Роксана получи престижно отличие за развитие на ромската култура.

Ромската Нова година бе отбелязана на 14 януари с традиционен празничен концерт на „Сцена 17” в Министерството на културата.

Концертът се организира от министерството със съдействието на район "Красна поляна" - София. В него участваха музиканти от оркестъра към читалището "Стоянка Соколова - 1999" в "Красна поляна", както и млади ромски изпълнители.

В концерта по повод на Василица участва и Роксана. През 2012 г. Антоанета Линкова (Роксана) бе наградена с почетна грамота на Министерство на културата за принос в популяризирането на ромската култура. Сега отличието ѝ се връчва за втори път.



"Много съм щастлива, приятели. Поводът за моята радост днес идва от Министерство на културата. За втори път бях наградена от висшата институция с грамота за "Принос в развитието на ромската култура". Тази висока оценка на министъра на културата г-н Вежди Рашидов ме кара да се гордея още повече с произхода си. Чувствам се много специална. В същото време осъзнавам, че това е и голяма отговорност. Ще се стремя да продължавам да бъда за пример не само сред ромите, но и въобще във живота. Все пак нека не забравяме, че и аз като всички хора имам своите плюсове и минуси. Благодаря за бурните аплодисменти след изпълнението ми на новата ми балада "Самотни хора" и "Василица" - песента, превърнала се в химн за Банго Васил на невероятната Софи Маринова. Още веднъж Честит Банго Васил на всички братя роми по света" - сподели певицата по повод престижното отличие, връчено ѝ вчера, пише signal.bg.