Роксана съобщи официално пред медиите, че се стяга за пищна сватба.

"Ще съм булка, омъжвам се" - с усмивка оповести тя.

Важното за нея събитие вече си има и определена дата - на 15 август 2012 година.

Чаровната брюнетка избрала точно тази дата по три причини - да е топло, да е лято и да не е почивен ден, за да може да присъстват всички нейни колеги, които смята да покани.

На 15 август е християнският празник Голяма Богородица. Изпълнителката не скри, че за него я подсетили нейни приятели. Междувременно тя вече е избрала и кумовете си, известни хора от музикалните среди, които много обича и уважава, пише signal.bg.

"Кумицата вече я поканих, но още не съм поканила кума. Предстои да го направя, но засега няма да споменавам кои са те. Изненада! Ще кажа само, че тя си няма приятелче и той си няма приятелка. Много ги обичам, а и те двамата страшно много си симпатизират един на друг, да не кажа възхищават се един на друг. Ще съм щастлива да са част от моя празник. Млъквам и нищо не казвам повече" - смее се бъдещата младоженка.

Откакто са заедно с мъжа на сърцето ѝ Калин, певицата за трети път определя дата за сватба, но за 10-те години съвместен живот с него все нещо се случвало и плановете им за сватба се осуетявали.

Последният път, в който определиха дата, бе съпътстван от трагичната вест за загубата на нейната майка. Тогава Роксана си казала, че това ще остане просто една несбъдната мечта, дори не искала да помисля за сватба. Успели да я убедят нейните близки и приятели като ѝ напомнили тя самата колко булки е посрещнала с песните си.

Любопитно е, че миналата година Роксана бе шаферка на сватбата на нейната най-добра приятелка и колежка Саша - солистка на орк. К2, и хвана булчинския букет.

Финалистката от "Гласът на България" вече се среща с дизайнери и разглежда модели на булчински рокли. Най вероятно тя ще се довери на дизайнерката София Борисова.

"Искам роклята ми да е много красива, като от приказките, да има много камъни, да блести" - вълнува се певицата.

За украсата на сватбата Роксана мисли да се обърне към агенция. Сватбеният ден двамата влюбени ще отпразнуват в Панчарево в известен ресторант, където ще кажат добре дошли на своите гости. Ресторантът е известен с това, че е предпочитано място за снимачна площадка.

"Пожелавам си само да сме живи и здрави и с много любов и усмивки да посрещнем и изпратим този ден" - казва Роксана.