„Роксана е много талантлива, усмихната. Познавам я от 7-8 години. Ние, ромите, изживяваме всичко от сърце. Тя се радва на малко, защото не е имала нищо. Бях същата като нея”, споделя пред „България днес” Софи Маринова.

„Убедена съм, че ще стане голяма звезда”, категорична е Софи.

Именно Софи Маринова е сред най-любимите изпълнителки на Роксана. Затова и мнението й е толкова ценно.

25-годишната певица вече живее в София, но се опитва при всеки удобен момент да се прибере при сина си в Кнежа, откъдето е родом. От 7 години Роксана има мъж до себе си – Калин. Именно той й помага най-много да се съввземе от тежката загуба на майка й.

След края на предаването Роксана и брат й Радослав, също участник в „Гласът на България”, плакали няколко часа, без да спират.

„Обещах си да не рухвам психически заради татко, сина ми и всички около мен” – казва Роксана. Решена е да покаже в шоуто, че има не само талант, но и сърце за музиката. Убедена е, че нейният успех е последното желание на майка й.

Фенове вече прогнозират, че Роксана ще бъде финалистка в шоуто. Във Фейсбук тя среща широка подкрепа и събира куп симпатии, но не липсват и реакции на етническа основа заради циганския й произход.