Рок динозаврите “Ролинг стоунс” ще започнат догодина прощалното си световно турне и през 2012 г. окончателно ще се пенсионират, съобщи британският в. “Сън”.

Мик Джагър и компания вече осъзнавали, че са остарели. През 2012 г. ще се навършат 50 години от създаването на легендарната банда. Барабанистът Чарли Уотс вече е на 69 години, Мик Джагър днес става на 67, Кийт Ричардс е на 66 г., а “най-младият” - Рони Ууд, е на 63 г. И четиримата решили, че вече е дошъл подходящият момент да се оттеглят от сцената.

Рокаджиите сега водели преговори с компанията “Лайв нейшън” за организацията на турнето им.

Вероятно концертите ще са на стадиони, съобщава източник на в. “Сън”. По думите му е почти сигурно, че това ще е последното им голямо световно турне.

Въпреки че новината може би натъжава някои техни почитатели, истинските фенове вероятно се досещат, че “Стоунс” на няколко пъти са опитвали да слязат от сцената, но после пак са се връщали.

Първото им “прощално” турне е през 1971 г., когато казват “сбогом” на Великобритания заради високите данъци. После през 1982 г. отново се прощават с публиката, но се завръщат с гръм и трясък през 1990 г.