Рок динозаврите Rolling Stones пристигат за концерт у нас в края на тази година.

Легендите ще акостират в България наесен, а шоуто ще бъде на националния стадион, съобщават организаторите.

За концерта в София бандата ще пристигне заедно със своя екип от озвучители и тонове техника. На "Васил Левски" пък се очакват над 60 хиляди фенове на рока. Предстои Мик Джагър и компания да обявят допълнителни детайли около шоуто в столицата. По всяка вероятност Stones ще пристигнат у нас със западна подгряваща група.

Една от изненадите, подготвени от рок динозаврите, е песен на Дейвид Бауи. Покойният Бауи и легендарната група бяха добри приятели от годините, в които и той, и Stones бяха на върха. Именно в дует с Джагър, Бауи изпя един от най-големите си хитове - Dancing in the Street.

Хиляди почитатели на рока очакват да видят световноизвестната група на живо у нас. Това е една от малкото големи живи банди, които все още не са идвали в България. Мнозина си спомнят еуфорията при концерта на AC/DC на същото място през 2010 г.

Легендарната група е основана в Лондон през вече далечната 1962 г. От тогава музикантите са изнесли хиляди концерти на всички континенти. Групата е на десета позиция от 100 изпълнители в класацията на списание Billboard "100-те най-велики артисти на всички времена".

Информация около цените на билетите и други подробности за шоуто ще бъдат обявени скоро.