Роман Полански е обвинен в ново изнасилване – на 15-годишно момиче през 1972 година.

Жена на име Ренате Лангър заяви, че 84-годишният кинаджия се е възползвал сексуално от нея в швейцарския град Gstaad. Местната полиция вече е стартирала разследване.

Въпросната Ренате в момента е на 61 години и е бивша актриса от Мюнхен. Била е разпитана в полицията на 26 септември. Тя е заявила, че дава показания чак сега, защото е почувствала нужда да го направи след като е чула историята на жена на име Робин, която през август също обвини Полански в сексуално насилие през далечната 1973, когато е била едва на 16 години.

„Преди не исках да говоря публично за случилото се заради родителите ми. Майка ми щеше да получи сърдечен удар, ако го бях направила. Сега обаче тях ги няма - починаха. А аз през цялото време се чувствах загубена и сама, беше ме срам“, казва сега Ренате Лангър в интервю за New York Times.

Тя е четвъртата жена, която публично обвинява режисьора в сексуално насилие, като самият Полански преди време призна, че през 1977 година е имал незаконни сексуални отношения със Саманта Геймър, която е била на 13 години.