Преди седмица Мис България 2010 Ромина Андонова предаде короната на последователката си Ваня Пенева, пише bliasak.bg.

Какво й донесе титлата, радва ли се, че вече се отърва от нея и какво ще прави занапред?

- Роми, как се чувстваш след като се „отърва” от короната?
- Все още не съм усетила, каква е липсата на короната, защото все още съм търсена за различни ангажименти. Имам някакво вътрешно усещане за свобода. Сякаш имам повече свободно време за себе си. Мога да си позволя да правя каквото си поискам без да се съобразявам. Много е относително може би това чувство. Страхотно е! Бях четири часа във фитнеса и даже си четох книга. Толкова хубаво ми беше и спокойно. По едно време дори си помислих какво му е на новото момиче в момента и как я разпъват от интервюта и събития, на които трябва да присъства. Мъчно ми е за короната, но все пак Мис България си остава титла за винаги.

- Доволна ли си от това, което успя да направиш за една година? И за какво не ти стигна времето?
- Продължавам да имам чувството, че нещо не съм успяла да направя. Критична съм към себе си и това ме тормози, но когато човек няма организация зад гърба, няма как да бъдат реализирани всичките му идеи. До колкото мога се опитах да популяризирам тази титла, да покажа хубавата страна на това да бъдеш Мис България, да не я злепоставям. Направих контакти с много хора, които в последствие ще ми бъдат необходими може би да направим нещо съвместно. Имаше много плюсове, въпреки че 2010 беше много трудна година. Може би не беше точното време, когато станах Мис България. Искам да кажа, че нищо не се случваше в модния бизнес, въобще в цялостното развитие на държавата ни…

*Ромина Андонова сваля короната си, за да я даде на новата Мис България Ваня Пенева (Снимкa: Bulphoto)

- Новата ти колежка получи кола, докато ти цяла година се возеше на такси!?
- (смее се) Ами ето това е кризата на миналата година. Но пък станах по-борбена и в никакъв случай не се разглезих.

- Един неудобен въпрос! Твоята фаворитка в чисто човешки план ли спечели короната?
- Не мога да кажа, че тя ми е била фаворитка, по-скоро Олга Модева. Но по-скоро харесвам Олга, защото я познавам отдавана, харесвам я като човек, миловидна е, има страхотно излъчване, скромна е, ерудирана, освен това сме от една агенция и участваме в общи проекти. Тя притежава всички качества да е Мис България. Докато новата не я познавам, не съм си казала една дума с нея до връчването на короната. Гледах на другата сутрин едно интервю с нея, но след крайно неуместно изказване на водещия г-н Бареков смених канала и повече не съм се интересувала, какво се случва с новата Мис България, в какви интервюта попада и какво говори.

-Зададох ти този въпрос, защото с неохота връчи короната!?
- Ха-ха-ха, да доста хора ми го казаха. Така беше. Тази година искаха да покажат, чрез риалити, че няма нищо нагласено в конкурса. Но това не е фактор, защото когато едно нещо иска да се нагласи винаги ще се намери начин. Обаче след като журито е гласувало за нея и публиката я е подкрепила, моето мнение е безсмислено дали съм за нея или не.

*Подгласничките на победителката Олга Модева и Деница Стоянова (Снимкa: Bulphoto)

- Оттук нататък какво те чака теб?
- От 9-ти юли ме чака лятната практика по анатомия и морфология на растенията. Така че нищо чудно да ме видите по горите да събирам цветя. Смятам, че най-важното е да се заема с нещо сериозно и да си подплатя бъдещето. През тази една година загърбих образованието си, защото нямаше как да съчетавам ученето с ангажиментите. Заемам се със следването в университета, бих искала да пробвам да се изявя и в чужбина. Скоро време може да замина на някъде, за да видя дали само в България са така драстични нещата.

- Вече съвсем спокойно можеш да се омъжиш, никой не ти забранява!? Натам ли вървят нещата с Дарко Тасевки?
- Живеем си заедно, но той на този етап има свои грижи по трансферите му. Аз искам да усетя какво е наистина без тази титла. Въпрос на време е дали ще се оженим. Да сме живи и здрави, но засега такова нещо не се предвижда. Не сме го обсъждали, мисля, че хубавите неща се случват спонтанно.

*Дарко и Ромина (Снимка: сп. Story)

- Ще го последваш ли в чужбина, където отиде да играе?
- Ако не сме се скарали и не ме е ядосал… Сигурно ще го последвам и това ще бъде крачка към осъществяването ми на целите в чужбина. Няма нищо по-хубаво, ако може да бъдем двамата, защото зад граница е много трудно, когато си сам.

- Какво лято ви чака? Къде ще ходите на почивка?
- Няма да ходим. Ние вече си изконсумирахме времето, което ни беше дадено за отдих. Той започва мачове и подготовка с "Левски". Програмата му е наредена и каквото сме почивали това. Оттук нататък само работа ни чака. Той на мачове, а аз по горите с хербарии и освен това продължавам да снимам в новия сезон на „Столичани в повече”. Много е интересно и има големи развития.

Вижте фотогалерия:

Снимка (водеща): Getty Images/ Guliver