Срещу кого ще се изправи тази вечер Тони Христов на елиминационен тест, ще стане ясно по време на живото предаване, когато Заселниците ще определят кой е най-подозираният за Къртица участник.

По време на лайфа в Базата ще влезе фолк певицата Десислава.

Драма се завихри в ромското семейство. Мераците на Моро не секнаха с подмятания и коментари към Марина, това доведе Валя до сълзи и ревност. "Напускам те, ти с мен няма да се подиграваш и да ме унижаваш, боклук такъв. Тръгвам си, напускам шоуто."

След лайфа във вторник в Базата се появиха и нови знаци – тенис на маса, баскетболен кош и топка, футболна врата с футболна топка. Ясни жокери, които според Марина отдалечават от самоличността на Къртицата. Всички в Базата се зарадваха на новите спортни придобивки.

Не спряха и разделенията между Заселниците на групи - от една страна, Гибона, Кирил и Тодор и от друга - Марина, Велислава и Икебаната. Всички, говорейки зад гърба си, отново заподозряха Гибона за Къртица. След вчерашния епизод станахме свидетели на изповедта на Деян Неделчев - Икебаната за самотността, ранимостта му и желанието шоуто вече да свърши.

След като Любо, Кирил и Тодор грубо се намесиха с коментари относно неговата кариера, изборът му на песни, давайки му съвети как и какво да прави, без дори да разбират от музикален шоубизнес, доведоха до емоционален срив Икебаната.