Кристиано Роналдо има още един повод да се усмихва. Не само че е секси, с невероятен талант на терена и по-популярен от куп кино и музикални звезди, а футболистът се оказа най-високо платеният атлет в света.

В рамките на 12 месеца Кристиано е спечелил 61 млн. британски лири. 38.5 млн. от тях са благодарение на заплатата му в „Реал Мадрид”, а останалите 22 млн. са изкарани с рекламни договори към брандове като Nike, Tag Heuer и Herbalife.

Футболистът за пръв път застава начело на подобна класация и успя да детронира досегашния дългогодишен фаворит – боксьора Флойд Мейуедър Джуниър, който е изкарал едва 30 млн. британски лири от една боксова среща за периода 2015-2016 и се озова на 16 позиция.

Второ място в листата получи Лионел Меси със своите 56 млн. британски лири, а трети е баскетболистът Леброн Джеймс (53 млн. ). Следва го тенис звездата Роджър Федерер с приходи от 46 млн. британски лири. Най-високо платеният британски атлет е шампионът на Формула 1 Луис Хамилтън, които а последните 12 месеца е спечелил 31 млн. британски лири.