Росен Петров разкри истината около странния си говор. Той отхвърли слуховете, че води предаването си пиян.

“Много се ядосвам, когато нещо не стане. Когато имаш свръхочаквания към някой гост или когато изфъфля, защото имам лениво чене. Но не пия, защото някои мислят, че като фъфля, пия”, разкрива Росен Петров в интервю за в. “24 часа”.

Той признава, че понякога се дразни много на коментарите за затрудненията му с говора. Росен Петров отрича и слуховете, че ходи във Военно медицинска академия, за да му преливат кръв.

“Ходя там, за да се виждам с д-р Миро Ненков. Бил съм във ВМА два пъти – през ноември и декември просто, защото той разказва адски смешни вицове. И от това нещо ще ме изкарат болен. Според жълтата преса Слави постоянно е на границата на смъртта. И аз така. Няма да умра. Напук. Дядо ми живя 91 години, баба ми – 90”, зарича се водещият.



Той се зарича, че ако влезе в политиката, една от мисиите му ще бъде да забрани жълтата преса.

“Ще се боря за такъв регистрационен режим, който да не позволява на такива вестници да съществуват”, твърди Росен Петров.

Той разкрива и някои любопитни факти от работата си. Докато работел още в “Шоуто на Слави”, като гост дошла Росица Новева, приятелката на покойния бизнесмен Иван Зографски.

Тя носела като доказателство, че има връзка с него, снимка. На нея бизнесменът бил седнал чисто гол на дивана.

Росен Петров обаче отказал да покаже снимката в предаването от уважение към Зографски.