Росен Петров сериозно се стяга за сватба. Въпреки плахите му признания, че има сериозна връзка, стана ясно, че отношенията с последната му приятелка са в много напреднал етап и венчавката предстои, при това съвсем скоро.

''Отдавна ми е време'', каза водещият. Досега чакал „знак свише", но явно вече е открил подходящата жена, с която да свие семейно гнездо. Това е 23-годишната Карина, пише ''Всеки ден''.

Връзката на Росен Петров с бъдещата му булка стана публично достояние само преди няколко месеца. Нещата между него и младата Карина обаче са повече от сериозни въпреки прясната им любовна история. Това стана ясно, след като в телевизионно интервю водещият на „Нека говорят" се разприказва за сватба, без дори да го питат. На въпрос дали го притеснява разликата във възрастта им, която е 20 години, бившият сценарист на Слави Трифонов отговори: „Защо да ме притеснява? Сорос се ожени за жена, която е с 42 години по-млада от него". С това даде ясен знак, че най-накрая е готов да слуша Менделсон и се оглежда за годежен пръстен за избраницата си.

За първи път в дългата си „звездна" кариера Росен Петров говори за връзка с жена. До този момент той винаги се е старал да пази в пълна тайна личния си живот. Връзката му с Карина е от края на пролетта. Двамата се срещат в заведение и от дума на дума се влюбват един в друг. „Даже не помня кой кого свали", разказва тв водещият. Двамата прекарват заедно лятната си почивка край морето, където се отдавали на толкова много страст, че персоналът в хотела им пазел закуските, тъй като никога не можели да станат навреме, за да хванат времето за първото хранене за деня. Момичето е студентка по телекомуникации. Все още не е ясна датата за сватбата, но съдейки по бързото развитие на връзката им, едва ли ще чакат още дълго, преди да се врекат във вечна любов един на друг.

Между другото Росен Петров направи и друго признание. След всички спекулации относно тотално видоизмененото му лице в последната година най-накрая той реши да обясни, че удар е причината за обезформянето на носа му и е пострадал при боксова тренировка. Ясно се вижда, че не само носът му, но цялата му костна структура е променена безвъзвратно.