Росен Петров влиза в политиката, стана ясно от интервюто му в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Водещият призна, че има предложение от определена партия, но скри коя точно е, като лаконично вметна, че скоро щяло да стане ясно.

"Може да имаш вярно предчувствие", отговори той на водещата Генка Шикерова, която предположи, че скоро ще се разбере за политическата реализация на водещия.

Петров даде и подробности за пътния инцидент във вторник на обяд, когато водещият стана свидетел на катастрофа и помогна на пострадалите майка и дете.

"Леле, утепаха жената", викнал шофьорът на Росен, когато видял как кола блъска пешеходците. Водачът, който причинил инцидента бил от ромски произход и също се уплашил много. Предлагал на пострадалата да ги закара до болница, но тя викала: "Остави ме на мира, защо ми уби детето?". Пострадалите пресичали между две пешеходни пътеки, които били на 100-тина метра от мястото.

''Убедих жената да се качи при мене. Тя като ме позна и ми се довери. Ако бях звъннал на 112 - кога ще дойде линейка, кога ще дойде полиция. Затова взех документите на шофьора. А, ако някой пита кое ми дава това право, чл. 12 от НК ми дава право, тъй като всеки трябва да попречи на извършването на обществено-опасно деяние. Дава ми се право да го предам на полицията човек, който извършва такова деяние. Дори мога да му нанеса щети при самоотбрана. Взех документите, тъй като той може да избяга'', обясни Петров, пише ''Всеки ден''.

Той дал показания пред полицията, като описал всичко, което видял. "Повечето хора не искат да се набъркват, защото после трябва да ходят по дела, но това е мой граждански дълг", посочи водещият.