Финалната вечер на конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2011” се състоя на 28 април (четвъртък) в аула “Максима” на УНСС.

Събитието бе част от официалните чествания по повод 20-та годишнина от основаването на Студентския съвет при висшето училище.
Изборът на най-красивите студенти в УНСС отново бе съпътстван от благотворителната кампания на университета “Аз помогнах” и затова всички събрани средства от покани ще бъдат преведени по сметката на кампанията в помощ на детския социален дом “Даскал Ботьо” в Калофер.

Председател на журито бе проф. д. ик. н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на УНСС, а сред членове се открояваха “Мис България 2005” Роси Иванова, “Мис България 2007” Юлия Юревич, “Мисис България 2007” Мариана Маринова, “Мисис България 2009” Лазарина Стефанова, Радост Драганова, водещ на тв предаване “Модерно” по bTV, ексадреналинката Жана, водещ на лайфсатайл рубриката “Сладки приказки” в сутрешния блок “Бодилник” на ТВ 7, Юлияна Дончева, спортният агент Георги Градев и депутатът от ГЕРБ Иван Колев.

В изданието на събитието през настоящата година участниците дефилираха с облекла, бански костюми и официални тоалети, осигурени съответно от “Reserved”, “Bluepoint”, ателие “Симон” с дизайнер Гергана Симеонова и модна къща “Andrews fashion studio”, а аксесоарите на участниците бяха слънчевите очила на фирма “Kwiat”.

Зрителите в претъпканата аула на УНСС бяха очаровани от живописната хореография на участниците, подготвена от Митко Марков - официален хореограф на събитието и коментираха след края на финала, че седмото издание на конкурса смело може да бъде сравняван с конкурси от ранга на “Мис България”.

За настроението на публиката във финалната вечер се погрижи откритието на ДесиСлава - Nadia.

Водещи на събитието бяха топмодела и тв водеща Гергана Малкоданска и “Мистър УНСС 2010” Даниел Петканов.

Съгласно условията на конкурса се проведе гласуване с SMS, с което бе определена наградата на публиката в двете категории.

Класация в категорията “Мистър УНСС 2011”:

1. Васил Йовчев от град Стара Загора, на 21 години, спец. “Бизнес Икономика”;
2. Петър Атанасов от град Ямбол, на 23 години, спец. “Икономика на търговията”;
3. Михаил Томов от град Плевен, на 19 години, спец. “Политически науки”.

Носител на специалната награда на публиката в категория “Мистър УНСС 2011”: Николай Желев от град София, на 22 години, спец. “МИО”.

Класация в категорията “Мис УНСС 2011”:

1. Габриела Василева от град Бяла Слатина, на 19 години, спец. “Икономика и бизнес”;
2. Антония Радева от град София, на 20 години, спец. “Икономика и бизнес”;
3. Моника Момчилова от град София, на 19 години, спец. “Икономика и бизнес”;

Носителка на специалната награда на публиката в категория “Мис УНСС 2011”: Христина Ангелова от град Бургас, на 19 години, спец. “Икономика и бизнес”.

Призьорите получиха парични награди от проф. д-р Борислав Борисов, Ректор на УНСС, както следва: класираните на първо място получиха награда от 800 лв., подгласниците им на второ място - по 600 лв., а на трето - по 400 лв. По 600 лв. получиха и удостоените със специалната награда на публиката.

Медийни партньори на “Мис и Мистър УНСС 2011” бяха TV 7, Sportal.bg, Blife.bg, радио “Дарик”, сайтът за стажове Experience.bg, Woman.bg, Hotnews.bg, Men.bg, а събитието се проведе с подкрепата на дискотека PlayHouse, дискотека The Cotton club, покер сайта Igrach.com, салони за красота “Angel fase”, туристическа агенция “Смарт травъл” и магазин за цветя “Орхидея” - Студентски град.

Повече информация за целия конкурс, участниците, галерии от снимки и всичко останало може да намерите на официалния сайт на “Мис и Мистър УНСС 2011” -