Обичаната фолклорна певица Росица Пейчева получи специална покана да бъде музикален гост на Родопска среща в Пловдив.

Събитието бе в памет на доайените на родопската песен – Радка Кушлева, Георги Чилингиров и Крум Янков. Почитателите на Роси знаят, че именно Радка Кушлева е неин идол, певица от която се е учила през годините и чиито песни изпълнява с много любов и уважение. Именно признанието, на което се радва Росица Пейчева сред почитателите на Родопската музика, бе и причина да бъде поканена да участва в тази среща, пише Planeta.tv.

“Росица Пейчева е изпълнител, който перфектно се справя с интерпретацията на родопския фолклор. Нейните изпълнения са изключително близки до автентичните образци от тази фолклорна област. Тя максимално се придържа до мелодиката и характерния диалект на Родопите, като в същото време внася едно по-модерно звучене, което я отличава сред изпълнителите на родопски песни”, споделят организаторите на музикалната среща.

Началото бе поставено с общо изпълнение на Фолклорният химн на Родопа планина - “Бела съм, бела, юначе”, а след това звездата на музикална компания “Пайнер” поздрави гостите и с изпълнение на едни от най-любимите си песни от репертоара на Радка Кушлева - “Севдице, пиле шарено”, “Борзала Ружка”, “Хайде, Калино, да идем” и “Стига ми са, момне ле, навдигай”.

“За мен бе истинска чест да присъствам на тази Родопска среща. Благодаря за признанието, че сред толкова популярни и добри родопски изпълнители избраха мен”, не скри вълнението си Роси Пейчева.

Веднага след това певицата продължи музикалните срещи с почитателите си, като първо гостува на празника на Розата в Стрелча, а след това бе част и от празника на Асеновград.