Роси Пейчева се срещна със свои почитатели от село Долни воден, община Асеновград на специална тематична вечер за родопската песен.

Известната народна певица била приятно изненадана от старателната подготовка на домакините от читалище “Христо Ботев”. Чаровната усмивка на певицата бързо стопила дистанцията и се получил приятелски разговор, а Роси отговорила на всички въпроси, отправени към нея. Естествено, многобройни били въпросите за откриването и създаването на нови фолклорни песни, за подбора на репертоара и интерпретацията на песните и. Особено голям бил интересът и към детските певчески формации, с които работи народната певица.

Самодейци и състави към читалището показали способностите си, като изпълнили песни от този край. Роси Пейчева поздравила всички с акапелно изпълнение на песните “Снощи съм межо имела” и “Борзала Ружка”. Подобни тематични вечери в читалището се организирали не за пръв път, но досега гостували литературни и културни деятели. За пръв път организирали среща и с народна певица, но всички били категорични, че в календара на читалището подобни срещи ще зачестят, пише planeta.tv.