За втори път Росица Пейчева бе част от журито на Националния фолклорен конкурс “Орфееви таланти”, който се проведе през изминалия уикенд в Европейската столица на културата - Пловдив.

Форумът е място за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура.

В продължение на три дни звездата на телевизия “Планета” и нейните колеги оценяваха участниците, които бяха в широк възрастов диапазон. Всички те имаха възможност да разкрият таланта си и да спечелят високите оценки на журито.

Председател на журито бе ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев, а членове бяха проф. д-р Тодор Киров, проф. д-р Любен Досев, проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Даниела Дженева, изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти.

Националният фолклорен конкурс “Орфееви таланти” е сред най-големите конкурси в България. Провежда се ежегодно, като тази година събитието протече на сцените на Военния клуб, Концертната зала на пл. Централен и в АМТИИ - Пловдив. Росица Пейчева признава, че е поласкана от поканата да бъде част от журито и я приема като оценка за своята работа като певица.



“Отново имах възможност да се запозная с много талантливи хора. За мен бе чест и голямо признание да съм част от този конкурс”, сподели Росица Пейчева пред телевизия “Планета”.

Народната певица е осъществила уникалния акустичен фолклорен проект “Мечта” с помощта на проф. д-р Костадин Бураджиев - идеолог и аранжор на албума - творческа гордост на певицата. Припомняме, че Росица Пейчева е дипломиран музикален педагог в АМТИИ - Пловдив и е защитила магистратура “Арт мениджмънт” в музикалната академия.