Джил Месик, която беше мениджър на актрисата Роуз Макгауън, се самоуби на 50 години и семейството ѝ твърди, че за трагедията е допринесъл сексскандалът около продуцента Харви Уайнстийн, съобщи Асошиейтед прес.

Близките на Джил Месик заявиха, че тя наистина е имала биполярно разстройство и се е борила с депресия от години. Те добавиха обаче, че Месик се е разстроила от интереса към нея, след като актрисата Роуз Макгауън я обвини, че не ѝ е помогнала да се противопостави на Харви Уайнстийн, а след това е отишла да работи за него.



Роуз Макгауън твърди, че Харви Уайнстийн я е изнасилил през 1997 г. Близките на Месик казаха, че Макгауън ѝ е разказала за инцидента, без да го определя като изнасилване, и Месик е уведомила за него началниците си, преди да отиде да работи за Харви Уайнстийн.

Джил Месик е уредила срещата на Роуз Макгауън с Харви Уайнстийн, когато той я е изнасилил. След това тя е отговаряла за преговорите за споразумението между двамата, след които продуцентът се е съгласил да изплати обезщетение от 100 000 щатски долара, за да избегне съдебен процес, твърди актрисата.

Адвокатите на Харви Уайнстийн използваха имейл от Месик в защитата си миналия месец, пише tialoto.bg