Роксет ще отпразнуват 30 години на музикалната сцена с новото си световно турне!

Турнето започна през октомври 2014 г. и ще продължи през 2015, като една от спирките му ще бъде в София!

На концерта в столичната Арена Армеец ще се насладим на емблематични хитове като „Listen To Your Heart”, “The Look”, “How Do You Do”, “Sleeping In My Car” и разтапящата балада “It Must Have Been Love” от саундтрака на „Хубава жена“.

Те са един от най-успешните поп проекти за всички времена! Мари Фредриксон и Пер Гесле, по-известни като Роксет, са на върха на музикалните класации вече близо три десетилетия. Популярността им не намалява и концертите им преминават винаги пред препълнени зали и стадиони. Така беше и на стартиралата през октомври тази година обиколка на шведския поп феномен в Русия, Прибалтика и Финландия. Новото им турне прекъсна през ноември, но ще продължи отново в Австралия и Нова Зеландия през февруари 2015. Роксет потвърдиха и че ще се впуснат в европейско турне, чието начало ще бъде в Милано на 10-ти май. За наша радост ще ги видим и в София на 17 юни.

„Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново. Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!“, споделят Мари и Пер.

Изминаха 25 години от големия пробив на Роксет с хита „The Look“, превзел върха на класацията за сингли на Billboard през март 1989 г. „Listen To Your Heart“, „It Must Have Been Love“ и „Joyride“ също се подредиха под номер 1 в Америка, което утвърди Мари и Пер като една от най-големите поп банди на всички времена!

Роксет са продали над 75 милиона албума – бройка, която се увеличава с всеки изминал ден! Със своята впечатляваща колекция от хитове, дуото властва в класациите от 90-те години до днес.

След дълга пауза, през която Мари Фредриксон се лекува от рак, тя се събра отново с Пер Гесле през 2011 г. С последния си албум „Charm School“ и сингъла „She’s Got Nothing On (But The Radio)“ двамата отново окупираха първите места по световните класации.

Турнето, последвало този албум, ги отведе на два пъти по целия свят като групата свири пред 1,5 милиона души на 153 концерта. Сред тях бе и паметната им първа изява у нас – на 29 май 2011 г. на стадион „Георги Аспарухов“.

През октомври тази година Роксет и бандата им стартираха съвсем ново турне в Русия, Прибалтика и Финландия. През февруари музикалната им инвазия ще продължи в Австралия и Нова Зеландия с още девет други концерта. Шведското супердуо ще превземе и Европа през лятото на 2015! Първият им концерт ще е в Милано, като ще последват още 29 изяви пред публика в 18 различни държави. Очаква се турнето да приключи по времето, когато Роксет ще празнуват 30-тата си годишнина и поради тази причина е наречено “XXX – The 30th Anniversary Tour”.



Дати за концертите на ROXETTE в Европа, потвърдени до момента:

10.5 Милано, Teatro Arcimboldi
13.5 Мадрид, Palacio Vistalegre
14.5 Барселона, Sant Jordi Club
17.5 Букурещ, Aranele Romane
19.5 Будапеща, Budapest Sports Arena
21.5 Прага, O2 Arena
23.5 Йелинг, Jelling Festival
26.5 Париж, Olympia
27.5 Амстердам, HMH
29.5 Антверп, Lotto Arena
1.6 Дъблин, The O2 Arena
13.6 Трондхайм, Sverresborg
17.6 София, Арена Армеец
22.6 Варшава, Torwar
24.6 Кьолн, Lanxess
25.6 Хамбург, O2 World
27.6 Берлин, O2 World
28.6 Дрезден, Elbufer
30.6 Манхайм, SAP Arena
2.7 Щутгарт, Porsche Arena
3.7 Бад Кисинген, Luitpold Park
5.7 Майнц, Nordmole
7.7 Мюнхен, Olympiahalle
8.7 Виена, Stadthalle
13.7 Лондон, O2 Arena
18.7 Калмар, Fredriksskans
22.7 Халмщад, Örjans Vall
24.7 Гьотеборг, Slottskogsvallen
25.7 Стокхолм, Sjöhistoriska

Билетите за концерта на ROXETTE ще бъдат на
изключително достъпни цени от 50 до 120 лева и могат да бъдат закупени от:

• КАСАТА НА АРЕНА АРМЕЕЦ
• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК
• ОНЛАЙН НА АДРЕС WWW.TICKETPRO.BG
• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

КАКТО И В МАГАЗИНИТЕ:

СОФИЯ - ВИЖЪН, ЕВРОТУРС, КНИЖАРНИЦА „СЕЛЕКТ”, МУЗИКАЛЕН МАГАЗИН „ЯКО”
ПЛОВДИВ - МЮЗИК ЦЕНТЪР, РОК ШОП
БУРГАС - САУНД ГАРДЪН
ПЛЕВЕН - МУЗИКАЛЕН МАГАЗИН „РУЛИ”

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ СТАРТИРА НА:
17 декември (сряда) 2014 г. от 10:00 ч.