На днешната гореща дата – 29 юли, е родена харизматичната и неподражаема Марта Вачкова – една от любимите български актриси и дъщеря на легендата Григор Вачков. Само преди два дни вече 59-годишната актриса, заедно с актьора Владо Пенев, кумува на най-големия в минния бизнес - проф. д.т.н.инж. Николай Вълканов - председател на Българска минно-геоложка камара, шеф на съвета на директорите на "Минстрой холдинг", и неговата дългогодишна приятелка Румяна Георгиева, известна още като първата дама в търговията с ток.

Сватбата се състоя на зелената обширна поляна на парк “Росенец” край Бургас в съботния късен следобед с изглед към морето. Булката се появи в целия си блясък пред резиденцията на “Минстрой”, която в последните дни бе превърната в истински оазис от свежи цветя в жълто и синьо. Тя бе придружена от шест шаферки, облечена в красива булчинска рокля в цвят праскова – дело на дизайнерката София Борисова. На пищното парти присъстваха над 300 гости и поне 100 български изпълнители от всички жанрове. Венчавката бе извършена от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

Марта и Владо са стари и близки приятели на Руми и Ники, като безспорно изпълниха перфектно ролите си на кумове. Двамата успешно и с присъщото им чувство за хумор изиграха ръченица за кумското пиле и питка. Емоционалната Марта не скри радостта си от избора на своята стара приятелка, с която заедно раждат и отглеждат своите вече пораснали деца. Владо, вместо реч, прочете от Евангелието "Химна на любовта", в който най-важни са вярата, надеждата и любовта, но най-важната от тях е любовта. Журналистическата гилдия пък веднага определи тържественото събитие като сватба №1 в бизнеса за 2019 година.

Водещ на тържественото събитие бе актьорът Юлиан Вергов, който не пропусна да се пошегува, че за първи път има шанса да присъства на събитие, в което Марта не говори. Марта Вачкова посрещна празника си на Българското Черноморие в компанията на близки приятели, сред които и гости от сватбата на Николай и Румяна.

източник:woman.bg