Румен Радев от Сливен бе сред мъжките модели, които представиха част от колекцията пролет-лято 2021 на италианската модна марка Versace. Това се случи по време на Седмицата на модата през септември тази есен в Милано. И не, не става дума за президента на България, а за единствения българин в ревютата на световноизвестния моден бранд. Младият мъж от Сливен започва да тренира джудо още в 6-ти клас при треньора Георги Велев.

След завършване на Спортното училище продължава образованието си в Националната спортна академия. Бил е част от националния отбор по джудо. Като спортист записва името си с трето място на балканско първенство, а цели 4 пъти става републикански шампион. Причина да прекрати състезателната си кариера е скорошна контузия. Тогава идва настойчивото предложение от една американска модна агенция, която след година и половина упорство успява да склони младия спортист да опита и на модния подиум.

Така започва за Румен Радев пътят към висшата мода. Приятелката му - „Мис България 2018“ Теодора Мудева, също е от Сливен. Тя е най-голямата му подкрепа и, по думите му - виновникът за модните му изяви. И зад кулисите, и на подиума се чувствах странно, всички са широко скроени, добронамерени, но държанието е много важно в тези среди“, забелязва младият модел. Там се запознава лично с Ирина Шейк – водещ модел за марката на това ревю. Имал е интересна среща с един българин – личният фризьор на Донатела Версаче. „Той дойде и ме намери зад кулисите“, разказва още Румен.

„Да, има предстартова треска, все още не съм преодолял напълно стреса. Но се опитвам на сцената всичко да изглежда нормално“, споделя още той. Но добавя, че всичко си струва заради удовлетворението от добре свършената работа. Румен Радев има подписан договор с американска модна агенция до 2023 г.

източник и снимки:woman.bg