Рапърите Румънеца и Енчев нападнаха колегата си Криско, чиято песен ”Само шампиони”, създадена за Елица Тодорова и Стунджи, ще ни представи на ”Евровизия” тази година.

Според тях ”смесването на български фолклор с нещо като електро-хаус или немско диско е толкова безсмислено като да направиш химна в чалга вариант за по-хитово звучене”.

Както стана ясно преди дни, първоначалният избор на публиката – песента ”Кисмет”, беше заменен с друго от парчетата на тандема заради авторски неуредици. Така ”Само шампиони”, която според запознати е любимата композиция на певицата Елица, ще ни представи на песенния конкурс в Малмьо, Швеция. Обратът на избора обаче е неуместен, смятат рапърите Румънеца и Енчев.

Георги Енчев възмутено написа в личната си Facebook страница, че БНТ са сменили българската песен на ”Евровизия”, избрана легитимно от зрителите, с песента "Само шампиони", ”написана от Криско, който възпя наркотиците и отказа да пее благотворително за болно от рак момче”. ”Хората си дадоха последните пари за SMS, а в крайна сметка пред Европа ще ни представлява песен на Криско! Недопустимо!”, изказа мнението си изпълнителят.

Енчев оценява единствено факта, че тази година за ”Евровизия” се е наблегнало на избора на песен, а не на изпълнителя й. ”Тая година поне трътките не си скубеха перата”, коментира изпълнителят на ”Шатрата”.

Заедно с колегата му Румънеца те опитали също да предложат песен за конкурса, но били отрязани. Вероятно това също е наляло масло в огъня в лагера на Криско, пише "Монитор".

”Звъннах да питам дали приемат песни, но ми отговориха, че изпълнителите сами си ги предложили. В България има и други композитори и текстописци, дори и в хип-хопа има хитови бийтмейкъри, пък после нека си го издрусат парчето Стоян и Елица”, разясни задкулисната ситуация Енчев.

”Включвам ”Евровизия” в списъка с искания на протестиращите! Не на монополите в музиката! Догодина хип-хоп група да представлява България! Да, вярно, че не могат да пеят, но може би точно това ни липсва”, заяви още изпълнителят.