Румънските певци отдавна излязоха от пределите на страната си и хитовете, които се въртят у нас, отново доказват, че северните ни съседи знаят как да промотират продуктите си. Най-предпочитаното парче това лято, поне засега, е The Violin Song на Моноир, Осака и Бриана.

Но и българите имаме своя принос към него. Причината у нас да се радва на толкова голям интерес е може би фактът, че в хита звучи изпълнение на “Мистерия на българските гласове”. Сингълът започва и завършва с фолклорен мотив на композитора Николай Кауфман от Second Song On The Road, пише "24 часа".

Има още една българска следа. Видеото е заснето на нашето Черноморие. Кадрите са правени в началото на пролетта. В тях момиче и момче се движат с автомобил по тесни пътища край морето. Включени са и снимки от плажовете ни.

Продуцент на парчето е Крис Трейс, който започва да се занимава с музика като дете, свири на перкусии, пиано и учи солфеж. Първите му професионални изяви са като композитор, но от 12 години се изявява и като музикален продуцент. Заедно с Бриана, която е едва 16-годишна, са автори на песента The Violin Song. А съвсем наскоро той гостува за кратко в България.