Русе вече има своя финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“.

Това е отборът на СОУ „Възраждане“, който ще се срещне с финалистите от останалите седем региона, по време на финала на първенството следващия месец в Бургас.

Докато отборите защитаваха своето място на полуфинала и даваха най-доброто от себе си на футболното игрище, музикалните открития Пламен и Иво се забавляваха с феновете на качествения футбол и неспирните танци. Това се случи по време на предизвикателството по танци „Раздвижи своя талант“, в което за пореден път успяха да се отличат най-нахъсаните почитатели на танците, които спечелиха множество награди.

Вече са ясни финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ от шест града в страната: Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Варна и Русе. Само още два града очакват да открият своите претенденти за титлата – това са гр. София (30 май) и гр. Бургас (6 юни) . На 19, 20 и 21 юни победителите от всички осем полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година – спортен лагер в „Спортния град“ на Реал Мадрид.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg