Австралийският актьор Ръсел Кроу ще изиграе Рупърт Мърдок в нов филм, съобщават британски медии.

Звездата от филма "Гладиатор" ще се превъплъти в образа на медийния магнат във филм въз основа на мемоарите "Добри времена, лоши времена" на бившия главен редактор на в. "Сънди Таймс" сър Харолд Евънс.

"Трябва смелост, за да изиграеш някого като Мърдок. Ръсел може да го направи", заяви запознат източник пред в. "Дейли Стар". Колин Фърт може да изиграе ролата на Харолд, но все още не е подписал договор за участие в лентата.

"Филмът ще бъде драма и ще бъде предназначена или за големия екран, или за телевизията. Нещата все още са на много ранен етап. Не сме подписали договори нито с актьори, нито дори със сценаристи", заяви Леон Лекаш, творчески директор на продуцентската компания "What`s it all about?", която стои зад лентата.

Тя ще разказва за отношенията на бившата британска премиерка Маргарет Тачър с австралийския магнат. Има доказателства, че тя е манипулирала закони, за да улесни закупуването от Мърдок на в. "Таймс" през 1981 г. в замяна на благоприятно отразяване на нейната партия, пише БГНЕС.