"След музиката се занимавах с някои неинтересни неща, които не изискваха да се дават интервюта. Вече избирам по-внимателно това, което правя, и с кого. Голям късметлия съм, че мога да си идвам. Не съм емигрирал и не казвам, че повече няма да се връщам. Не мога да кажа и че повече няма да се занимавам с музика", сподели пред Лора Крумова Руши Видинлиев, който от известно време живее в Ню Йорк.

Творческите търсения на Руши сега са свързани с киното.

Певецът, който отдавна мечтае да смени курса на изявите си, вече има достоен повод да продължи. Дебютът му в главна роля във филма "Цветът на хамелеона" беше селектиран на няколко фестивала и получи много одобрения.

С него дебютира като режисьор операторът Емил Христов. Той навива Видинлиев да се яви на кастинга за ролята.

Досега Руши е играл само второстепенни персонажи като труп или агент номер 3. Той завършва "Театър и кино" в Англия, а наскоро направи и магистърска програма по късометражно кино в Ню Йорк.

"Филмът ми "Цветът на хамелеона" е за удоволствието да шпионираш другите. На места е брутален, на други - нежен, смешен, интелектуален. Не съм професионален режисьор. Гледам да не ходя по фестивали, защото ме е срам и не знам какво да правя. Голяма част от работата ми в лентата е интуитивна, плод на чист разум, и донякъде на 30-годишния ми опит. Чувствам се глупаво да го обясявам", казва пък Емил Христов.