Нова любовна драма заплашва да съсипе хармоничния до скоро живот на Руслан Мъйнов.

Актьорът от „Комиците”, който от любов към последната си приятелка смъкна над 25 килограма, се е разделил с нея и е изпаднал в депресия, разкриват пред „Ретро” негови колеги.

Двамата се скарали след Нова година и преценили, че е по-добре да спрат да се виждат временно и да преосмислят връзката си.

„Живееха си много щастливо в новата къща, която Руслан купи и беше въпрос на време да обявят кога ще е сватбата. Точно това обаче беше проблемът на Роско, защото той не искаше да се жени, а само да си имат деца. Сигурно затова и са се скарали”, обясняват близки до бесарабрския българин, който от години не крие мечтата си да стане татко.

Бившата звезда от шоуто на Слави Трифонов „Хъшове” беше на път да я осъществи с колежката си Александра Сърчаджиева, с която живееха заедно 5 години, но тя предпочете Иван Ласкин, с когото живее щастливо и до днес и имат малка дъщеричка.

Руслан дълго страда по щерката на покойната Пепа Николова и от мъка качи доста килограми. В един момент дори бе решил да се откаже от успешната си кариера у нас и да се върне в родния си Измаил в Украйна, но в крайна сметка колегите му от „Комиците” и „Столичани в повече” успяха да му вдъхнат кураж да продължи да се развива професионално.

В началото на миналата година най-сетне го споходи и щастието в личен план и той призна, че е влюбен. Заедно с това започнаха да се топят и килограмите му и той за нула време върна момчешката си фигура, смъквайки повече от 25 килограма.

„Промених изцяло начина си на хранене и който си мисли, че само с една диета за месец се получават нещата, е в голяма грешка. Завинаги забравям вредните храни и се чувствам много по-добре. Вече не мога да си представя да се тъпча със сандвичи или безалкохолни”, призна тогава Мъйнов и сподели, че и жената до него му е оказала голяма подкрепа, защото тя се хранела здравословно.

„Приятелката ми е амбициозна, умна и не е актриса. Но засега не искам да се показва в публичното пространство. Не желая да стане като връзката ми с Алекс. Навсякъде тръбяха за нас и в един момент нещата се разсъхнаха. Вече съм готов да бъда баща. Родителството е отговорна работа, но аз не се плаша. Като гледам Любо Нейков колко е щастлив, смятам, че и при мен ще е така. Обичам децата. Дори кръстих три хлапета на мои съученици“, откровеничи артистът.

Единомислието им пък бързо ги навело на мисълта да заживеят заедно и актьорът купил за целта и къща в столичния квартал „Орландовци“, която да им стане общ дом. Той се възползвал от спада в цените на имотите и инвестирал спестяванията си. Руслан купил къщата за скромните 38 000 евро, но инвестирал още 20 хилядарки, за да й направи основен ремонт. Така 37-годишният комик сбъднал мечтата си да има в София къща като тази, в която живеел с родителите и сестра си в родния украински град Измаил. За нещастие обаче и там не успял да избяга от проблемите. Двамата с приятелката му не се разбирали какво точно да е развитието на връзката им, защото тя държала да се омъжи в бяла рокля, а той изпитвал ужас от сватби и искал само да си направят бебе.

Пререканията по темата започнали сериозно да влошават отношенията им и в крайна сметка довели до чутовен скандал наскоро, след който живеели разделени.

„Всички го съветваме най-сетне да й предложи, защото за жените това е важен жест. Сега страда, че не са заедно и знае, че тя е жената на живота му, но се чуди как да оправи нещата и да се съберат. Дано стане скоро, защото е изпаднал в голяма депресия”, разкриват колегите му, които за пореден път са вярна негова опора. Те го подкрепят и в новото му начинание да възроди музикалната си кариера. Наскоро актьорът се похвали, че е готов с нов албум изцяло с руски романси. Сега подготвял премиерата му, но заради личните проблеми се наложило малко да я отложи. „Дано скоро изглади отношенията вкъщи и да стане отново най-забавният и усмихнат човек”, надяват се колегите му.