„Думата „риалити” е доста далеч от реалността като цяло”, отсече тя. Талантливата червенокоска добави, че пошлостта е завзела ефира и нивото рязко спада. Това била и основната причина да не гледа телевизия.

Ето какво написа изпълнителката в социалната мрежа (без редакторска намеса):

„Скъпи приятели, телевизията не е прозорец през който се вижда душата на човека. Най-добрия начин да опознаеш един артист е чрез неговото творчество, послушайте, почетете и тогава отсъдете за това кой какъв е. Не забравяйте, че всяка реакция и действие имат причина и съответни последствия. Аз може да не съм права за всичко, но винаги първопричината за моето отношение е ръководена от чувството ми за справедливост. И моля, не вярвайте много на това което виждате. Думата "риалити" е доста далеч от реалността като цяло. Няма да излъжа, ако кажа, че в последно време пошлостта е завзела ефира и нивото рязко спада. Да не забравяме, че най-гледаното предаване е София Ден и Нощ... за това и не гледам телевизия да ви призная. Бъдете здрави, обичани и нека делата и мислите ви се ръководят от силата на доброто. Весели празници!”

Изявлението на Рут идва по повод множеството укорителни коментари в интернет пространството за нея и участието й в „Звездни стажанти”. Припомняме, че Колева се превърна в един от най-мразените участници в риалитито, след като заяви, че не е вложила всички сили за спечелването на благотворителна задача само, за да прецака съотборник.