Певицата Рут Колева ще отдели цяла книга на тревожните си състояния.

Автобиографичната творба ще проследи битката на 27-годишната изпълнителка с паник атаките и методите й за справяне с тях.

„Губиш се. И ти се срамуваш от това нещо, а това те капсулира в някакъв кошмар. Тези паник атаки се отключват след поредица от много преживяни негативни ситуации и то обикновено се отключва, когато ти вече си спокоен“, изповяда се пред Нова тв тя.

За първи път тревожните състояния застигнали Колева преди пътуване в Азия, когато всичко в личен и професионален план вървяло по мед и масло. Близо две години й били нужни да се възстанови, като най-голяма помощ получила от хора, коита са преживели същото.

Междувременно Рут се радва на успехите от новия си проект.

В новия си сингъл „Светлата страна“ тя прави препратки към филмови шедьоври. Песента и видеото към нея са продуцирани от кино-литературния фестивал „Синелибри“ и кодират мотото на третото му издание - „Светлина, сянка и движение”.

Текстът е дело на директора на феста Жаклин Вагенщайн и Мартин Ръждашки, а на режисьорския стол сяда Бойко Щонов. „Синелибри“ ще се проведе между 11 и 22 октомври.