Препълнените храмове на Великден тази година са тема, която разедини българите и доведе до жестоки спорове. Редица популярни личности също не пропуснаха да изкажат мнение, като между звездите от музикалната гилдия има огромно противоречие по тази тема как трябва да се празнува Великден.

Струпването на ново хора на едно място и взимането на на причастие са категорично безумие според певицата Рут Колева. В социалната мрежа тя сподели мнение, че това би било огромна опасност за част от обществото.

"Що за реактивна институция трябва да си, за да извършиш подобно престъпление срещу човечеството, вместо да затвориш всичко и да изпратиш служителите си да доброволстват по болници, затвори или към горещи телефонни линии", недоумява Рут.

Нона Йотова също смята, че ходенето на църква по време на пандемия трябва да бъде забранено. Точно заради литургиите на Великден след празниците се очаква пик на коронавируса у нас.

На съвсем противоположно мнение е известният певец Миро. Той заяви, че Господ е бил с нас и ни е спасявал в най-трудни времена. Според Миро и този път Бог ще ни избави от болестта и не трябва да се страхуваме, че ще се заразим в храмовете.

Рут Колева все още е блокирана в малко селце в Мексико. Без достатъчно добра връзка с Родината Рут намира по нещо ново и различно всеки ден, което прави предстои там незабравим. Мерките в Мексико заради коронавируса са още по-затегнати през последните дни. Въпреки изолацията, певицата сподели, че се запознала с интересна личност, а именно племенницата на световноизвестния писател Кърт Вонегът- Лаурен, която също в момента е блокирана в Мексико, пише „България Днес”.