Рут Колева изригна в социалните мрежи срещу Саня Армутлиева, една от менторките в X-Factor.

"Хора като нея не само вредят на музикалната индустрия, но и ощетяват нас като артисти!", това заяви в заснето видео певицата Рут Колева.

"Най-малкото, което можем да направим е да бъдем единни и да премахнем хора като нея от управата на двете дружества, където едни хора разпределят едни пари!", добави още Рут в 5 минутното видео.

Рут не е първият изпълнител, който застава срещу Саня Армутлиева. Съдията от музикалното предаване „Гласът на България" Миро публично обяви война на шефката на „Вирджиния рекърдс" Станислава Армутлиева. Саня е и негова лична конкурентка, защото е жури в „Х Фактор".



Той обвини Саня и нейната фирма, че са щели да опропастят бъдещето на младата изпълнителка Невена и че той самият първи й е подал ръка след края на тежката съдебна битка между Цонева и „Вирджиния рекърдс". Преди години младата звезда осъди фирмата на Саня заради неизплатени хонорари и в крайна сметка успя да прибере немалко пари.

Скандалната шефка на „Вирджиния рекърдс“ Саня Армутлиева ощетява изпълнителите си като прибира по- голямата част от хонорарите им, а за тях остават дребни суми. Въпреки че е осъдена от две свои бивши изпълнителки – Невена Цонева и Маги Джанаварова, продължава да се подвизава като жури в хитовия риалити формат „Х- фактор“, пише trafficnews.bg. Нещо повече - всички звезди от продукцията са длъжни да подпишат договор с нея.



За проблемите в предаването стана ясно след като Невена Цонева се опита след като спечели "Мюзик Айдъл" отново да премине в новия конкурс "Гласът на България". Оказва се, че Саня обещала на Невена бляскава кариера, песни и самостоятелен албум, но за певицата всъщност оставали едва 30% от хонорарите.

По-рано Рут създаде група във Фейсбук, озаглавена ''Подписка и протест за отстраняването на Саня Армутлиева от МУЗИКАУТОР'', която към момента има 1934 члена. Hotnews.bg забеляза, че в групата вече са много лица от музикалните среди, част от които сами са се присъединили към групата, други са добавени лично от Рут. Сред тях виждаме имената на: Живко Петров, Ирина Флорин, Йоанна Фрагнева, Петър Петков - Ghettomen, Цвети Радойчева, Йоко Захариев, Весела Бонева, Ваня Щерева, Дани Милев, Спенс, Гита Петкова, Вяра Атова... дори Мария Илиева - колежка на Саня в риалитито X Factor.

*Треньорите Велизар Соколов-Заки, Саня Армутлиева, Мария Илиева и Любо Киров

Вчера Рут коментира отново във Фейсбук:

"Армутлиева отдавна е „вързала” родните медии с безалтернативна схема. Ако някоя родна телевизия иска да пусне новия клип на U2, например, ще трябва да гарантира първо излъчването на клиповете на Ангел, Мойсей и Криско или Рафи. Ако откаже – няма право да показва U2 по никакъв повод. Същото важи и за радиата, като там ротациите са 2 към 1 в полза на нашенските изпълнители. Ако вестник или списание иска да отрази концерт на „Аеросмит”, първо трябва да напише хвалебствен текст за Жана Бергендорф, след това да публикува няколко новини за нея, и чак тогава може да получи пропуск за събитието, на което трябва да си свърши работата. Освен, ако няма договорено медийно партньорство, което отново е повече в полза на Армутлиева, отколкото на медията. "

В подкрепа на подписката за отстраняване на Саня Армутлиева от Y.С. на ПРОФОН се присъедини и певецът Любен Христов, станал популярен с участието си в риалитито "Музикална академия". Той също изрази позицията си с видео, споделено в социалните мрежи.