Девет месеца след като предизвика културен скандал, като привлече Цветана Манева в музикалния си проект Позна ли ме?, Азис отново се разписва с любопитна колаборация. Този път тя е с певицата Рут Колева, която тества актьорския си потенциал за видеото на новото му парче Циганче.

Без слова и без нито една изпята нота минава участието на изпълнителката, прочута с поразяващата си уста, която неведнъж е критикувала и попфолка. Въпреки това тя се справя повече от добре в музикалния минифилм, като скача в ролята на гаджето на Азис.



„С него се запознах в едно телевизионно предаване, като честно казано преди това олицетворявах унищожителя на българската култура и музика в негово лице. Всъщност една от първите "мисии" в това предаване беше да се опитат да направят скандал и най-интересното беше, че Азис (Васил) тогава не само не се поддаде на провокацията, а и ми подаде ръка, искайки да ме опознае да види отвъд сърдитата физиономия на едно бунтарско момиче.

Случи се доста естествено - пеехме, готвехме, смеехме се. Видях, че той е изключително талантлив, интуитивен и интелигентен човек. А за себе си открих, че предразсъдъците са най-големият ни враг“, така Колева описва познанството си с изпълнителя на Мотел.

Една от най-популярните ни певици в Азия добавя, че вярва в мостовете между жанровете, етносите, религиите и сексуалностите, като е категорична, че не се притеснява от евентуалната критика, на каквато стана жертва и Цветана Манева, след като подкрепи посланието на Позна ли ме?.

„Включих се в този проект и защото Васил е пич и пее като ангел“, намигва още певицата, която наскоро приключи успешни турнета в Япония и Китай. Самата тя пусна наскоро нова песен - Хиляди, която е и първата от доста време насам, в която Рут пее на български език.

„Песента е вдъхновена от темата любов. Последните години пея основно на английски, защото издавам извън България. Реших, че е крайно време да направя и нещо на български – емоционално, лично, извън комерсиалното, нещо красиво“, призна наскоро тя пред Нова тв.

Междувременно Циганче на Азис е номер едно в набиращите популярност видеоклипове в YouTube у нас, а дори в Германия се изкачи до 21-ва позиция.

Поздравления за песента си Краля на фолка получи от различни краища на света, като парчето вече се слуша в Сърбия, Хърватия, Турция, Македония, Русия и САЩ. Само за един уикенд пък Циганче е гледана от над 1,3 милиона души, като броят на кликванията продължава да расте лавинообразно.



Романтичната балада разнищва проблема за срама от това да обичаш човек с по-тъмен цвят на кожата. По повод песента си певецът обясни, че според него наличието на смесени двойки ще спомогне за интегрирането на ромите в обществото.
За участието на Колева пък намигна: „Смела си и в това е най-голямата ти сила! Ако някой ми беше казал, че един ден ще те целувам и милиони хора ще ни видят, щях да го обява за луд. Толкова си талантлива, красива и силна. Обичам те!“